MANDEN, SOM GJORDE 7 KABALE TIL ET HIT

Manden bag verdens mest spillede spil hedder Wes Cherry. Han udviklede spillet i 1988, da han var i praktik hos Microsoft. På den måde ville han lære Microsoft-programmeringsmiljøet bedre at kende. Selv om spillet ligger eller har ligget på mange millioner computere, har Wes Cherry aldrig fået en rød øre for sit arbejde. Men praktikopholdet bar alligevel frugt, for Wes var ansat hos Microsoft i det meste af 90'erne.

Det kom alt sammen frem, da en person lagde et "Hvor er han i dag?"-opslag op i det kendte forum Reddit. Opslaget førte til afsløringen af, at udvikleren af et af de mest populære spil nogensinde i dag beskæftiger sig med æbler – og nej, det er ikke Apple, der menes, men den spiselige slags. Han ejer virksomheden Dragon Head Cider, en æbleplantage vest for Seattle i USA. Den store opmærksomhed fra forummet fik hjemmesiden for Wes Cherrys virksomhed til at gå ned, og da nogen gjorde ham opmærksom på årsagen, fortalte han om sit eventyr med Microsofts 7 kabale i forummet:

"I første omgang udviklede jeg softwaren til Windows 2.1 i min fritid, mens jeg var i praktik hos Microsoft i sommeren 1988. Jeg kendte allerede til den type kortspil og lagde ofte kabale på min Mac, når jeg egentlig burde studere. Jeg fandt ud af, at der endnu ikke fandtes en version til Windows, og valgte at udvikle den selv.

En programchef hos Microsoft opdagede det spil, jeg havde udviklet, og det blev besluttet internt, at spillet skulle være med i den dengang nyeste version, Windows 3.0. Det blev også gjort klart, at jeg ikke ville blive betalt for det, eftersom jeg var praktikant. Jeg fik dog en af virksomhedens IBM-computere med hjem, så jeg kunne afhjælpe bugs i spillet i løbet af skoleåret. Jeg var helt indforstået med denne ordning og er det stadig den dag i dag."

Wes har udviklet flere spil til Microsoft, f.eks. det engang så populære "Pipe Dream". Her var man en VVS-mand, der skulle samle rørlængder på den rigtige måde. Som betaling for dette spil fik Wes aktier i virksomheden til en værdi af et par tusinde dollars. Hvis han var klog, beholdt han dem i et stykke tid, for Microsoft har gjort mange af sine ansatte til millionærer igennem deres aktier. Hvorvidt Wes rent faktisk beholdt sine aktier, vides ikke. Efter dette projekt arbejdede han for Excel-teamet indtil langt op i 1990'erne.

Wes Cherry på arbejdeI dag programmerer han stadig lidt i sin fritid, men han beskæftiger sig først og fremmest med dyrkning af æbler. Ind imellem spøger han med, at hvis alle, der nogensinde har spillet 7 kabale, gav ham 1 cent, ville han være rig nok til at blive venner med Bill Gates.